Pages

10 Kasım 2013 Pazar

Komiser Kemal Çok Yaşa



08:42 Komiser Kemal uyanır. Esasında bu saate kalkmaz. Demek ki bir şey uykusunu kaçırmış. Uykusunu kaçıranı bulur, yakalar ve hapse atar.

08:54 Güne hijyen ile başlar diş fırçalamayı, ip ile dişlerin arasında gezmeyi, yüzünü yıkamayı unutmaz, unutana da unutturmaz.

09:10 Komiser Kemal, güne güzel bir kahvaltı ile başlamayı prensip edinmiştir. Kahvaltısını taze yemeyi sever. Çiftlikte yaşadığı için inekleri vardır. İneklerine süt almaya gider. Komiserin geldiğini gören inekler korkudan kendi kendilerini sağar sütü hazır ederler. Tavuklarda buna dahildir.

09:22 Kemal, taze sütü ile top top yumurtasını hazırlar. Sütü ve yumurtayı bir lokmada bitirir karizmasını belli eder.

09:45 Kemal, kahvaltıdan sonra televizyonun karşısına geçer ve haberleri izler. Özellikle yeni emniyet müdürü yaptıklarına bakar, “ benim zamanımda “ ile başlayan cümleler kurar kendi kendine isyanlara gelip, isyan suçtur diyerek kendini döver.

10:11 Magazin dergisini alır ve makaleleri okumaya başlar. Kıytırık bir makale var mı diye bakar, varsa yazarın kod adını deşifre edip kendisini bulur ve tokatlar.

11:00 Komiser Kemal, her gün olduğu gibi yürüyüşe çıkmaya hazırlanır. Eski üniformalarını çıkarır, giyer, ne kadar yakışıyor be, der ve soyunur.

11:30 Komiser Kemal, her günkü jooging koşusuna başlar. Ona selam verilirse alır, vermezlerse sezon sonuna kadar kiralar, yan gözle bakanı düzeltir, düz bakanı hapse atar.

12:12 Emniyet Müdürlüğünün önüne gelir. İçeriye girmeye çalışır ama görevliler “ sen eskisin git “ demeleri üstüne arkasını döner ve gider.

12:13 Lafı yediremez görevlileri tokatlamak için geri döner.

13:00 Maçka Parkında bir yere oturur. Oynaşan çocukları, koşuşturan sincapları izler. Ortamı bozan var ise cezasını verir. Sobe denmesine rağmen çıkmayan bir çocuk var ise gider onu deşifre eder.

14:30 Gizlenme yeteneklerini kullanıp Belediyeye gizlice girer ve suçlu listesini karıştırıp o gün yakalayabileceği kadar suçluyu kafasına depolayıp oradan toz olur.

15:43 Evinde saklanan bir suçlunun kapısında pusu kurar. Özel time gerek duymaz. Ben yeteri kadar özelim diye düşünerekten tek başına eve dalar ve suçluyu koltuğu ile beraber yakalar!

17:00 Yakaladığı suçlulardan sonra acıkır ve kız kulesine akşam öncesi aparatifi için uğrar. Her zaman olduğu gibi ayvalık tostu ister. 27 saniye içinde gelmezse garsonu ve aşçıyı denize atar.

18:44 Yakaladığı 11 suçluyu tek tek hapishaneye tıkar. Hepsinin geçmişini öğrenir. Onları suça iten nedenleri tartışır, gerekirse melankolik olur ağlar, gerekirse onları suça itenleri de bulur hapse atar.

19:00 Arabası ile evinin yolunu tutar. Herhangi bir sollama, hızlanma durumunda gerekeni yapar arabası ile beraber hapse tıkar!

19:44 Komiser Kemal, her akşam olduğu gibi oğlunu arar yakaladığı suçlu sayısını sorar. Eğer kendisinden fazla ise sevinir oğlu ile gurur duyar.

20:00 Akşam yemeğine oturur. Akşam yemeğinde kaliteli yemek olmaz ise yemez. Gerekirse aç kalır greve gider!

21:00 Gecenin ve emekliliğinin tamamını geçirdiği lanet olası kutunun yani televizyonun karşısına geçer. Ünlülerin yeni sevgililerini izler, şarkı sözlerine eşlik eder gerekirse karısıyla düet yapar.

00:00 Komiser Kemal, yorucu bir günün ardından yatağına geri döner. Rüyasında eski günlerde ki ekşınlı günleri görür. Yaşlandık be hacı, der ve gene maceralarını rüyalamaya devam eder.

0 yorum:

Yorum Gönder